Defense & Security Executive Seminar

Το πρόγραμμα Defence & Security executive course είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στους συμμετέχοντες εξειδικευμένες γνώσεις που σχετίζονται με τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, την διαδικασία λήψης αποφάσεων, την τεχνολογία, την πολιτική και την ασφάλεια της Μεσογείου, την κυβερνοασφάλεια και το δόγμα που σχετίζεται με το διάστημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι παραπάνω πληροφορίες θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να εργαστούν σε διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες, σε θέσεις που ασχολούνται με θέματα άμυνας, ασφάλειας ή διεθνούς συνεργασίας, σε δημόσιες διοικήσεις κρατών μελών της ΕΕ ή να εργαστούν σαν ακαδημαϊκοί στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας τόσο σε χώρες της ΕΕ όσο και σε τρίτες χώρες.

Φορείς Υλοποίησης

Το IST College σε συνεργασία με την MSETT, όμιλο ιδιωτικών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ. Η MSETT υποστηρίζει Εθνικά και Διεθνή αμυντικά έργα της ΕΕ, του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την προσομοίωση, Computer Assisted Exercises (CAX), καθώς και την τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη. Στον όμιλο MSETT ανήκει η Νορβηγική εταιρεία "NGC AS" και η Αμερικανική εταιρεία "Defense and Finance Tech LLC.

Διάρκεια - Ημερομηνίες - Γλώσσα

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 30 εκπαιδευτικές ώρες. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του IST College, από τις 17 - 21 Ιουνίου 2024 και καθημερινά από 16.00 - 21.00. Το σεμινάριο μπορρούν να το παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι και online. Η κύρια γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι τα Ελληνικά αλλά απαιτείται καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου είναι η 10η Ιουνίου 2024

Διαδικασία Εγγραφής

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει την αίτηση εγγραφής προκειμένου να τη συμπληρώσει και να την αποστείλλει με e-mail στο seminars@msetthellas.com. Στη βάση της αίτησης εγγραφής βρίσκονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του IST Colllge, στους οποίους ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει (όπως αυτή φαίνεται στον τιμοκατάλογο) θα πρέπει να καταθέσει το αντίστιοχο ποσό μέχρι τις 4 Ιουνίου 2024.

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

The Seminar Instructors - Εισηγητές


Σημαντικά Στοιχεία του Σεμιναρίου

Είναι η πρώτη φορά που επίσημα στην Ελλάδα θα παρουσιaστούν τόσες πολλές διαφορετικές οπτικές για την Aσφάλεια και την Άμυνα σε τόσο σύντομο χρόνο από εισηγητές που έχουν όχι μόνο γνώσεις αλλά κι σημαντική εμπειρία λόγω των θέσεων ευθύνης που έχουν υπηρετήσει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ
Executive Director MSETT SERVICES

Τα σενάρια των ασκήσεων του ΝΑΤΟ αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις καθώς και για το μέλλον της συμμαχίας και τη θέση της στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιάσουμε το πλαίσιο της ανάπτυξης των σεναρίων αυτών.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
CEO NGC AS

Στο σεμινάριο αυτό θα καταδείξουμε με στόμφο γιατί η αμυντική τεχνολογία και οι σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της, ειδικά μετά όσα μάθαμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποδεικνύουν στην πράξη τη σημασία της στην εξέλιξη των επιχειρήσεων στο σύγχρονο θέατρο των επιχειρήσεων.

ΝΙΚΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ

Θα είμαι μαζί σας για να μοιραστώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες 40 χρόνων στρατιωτικής καριέρας, σχετικά με τις Στρατηγικές Πληροφορίες και τα Δίκτυα Πληροφοριών για να καταδείξω την κρισιμότητα τους στο σύγρονο, απαιτητικό και ταχύτατα μεταβαλόμενο Θέατρο Επιχειρήσεων.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (Ε.Α.)

Γενική Περιγραφή Σεμιναρίου

Θεματικές Ενότητες του Σεμιναρίου

Η Γεωπολιτική Κατάσταση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή – Στρατηγικές Επικοινωνίας στον Τομέα Άμυνας

Ευρωπαϊκή Άμυνα και ασφάλεια – Στρατηγικές Πληροφορίες – Τρομοκρατία

Αντιμετώπιση Κρίσεων – Πολεμικά Παίγνια & Επιχειρησιακός Πειραματισμός

Νέες Παγκόσμιες Απειλές – Σενάρια Ασκήσεων & Επιχειρήσεων στο ΝΑΤΟ

Σε ποιούς απευθύνεται

Εργαζόμενους σε δημόσιες διοικήσεις κρατών μελών της ΕΕ και ασχολούνται με θέματα άμυνας, ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας, ναυτιλίας και ενέργειας.

Συμβούλους που εργάζονται σε ευρωπαϊκά θέματα και/ή σε τομείς άμυνας-ασφάλειας, ναυτιλίας και ενέργειας. Υπαλλήλους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Αξιωματούχους διεθνών οργανισμών, Διεθνείς κι Εθνικές Δεξαμενές σκέψης (Think Tanks) και Fora, ειδικούς σε θέματα δημοσίων σχέσεων και επαγγελματίες που εργάζονται στην αμυντική βιομηχανία.

Επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς που εργάζονται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας ή σπουδάζουν σε σχολές διεθνών σχέσεων τόσο από την ΕΕ όσο και από τρίτες χώρες.

Αποφοίτους ή Φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών με εξειδίκευση τις διεθνείς σχέσεις και τη σύγχρονη τεχνολογία όσο και την επικοινωνία.

Κυβερνητικούς αξιωματούχους, στρατιωτικούς ή πολίτες που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της αμυντικής διπλωματίας

Εκπαιδευτικοί Σκοποί

Η απόκτηση πρακτικής γνώσης σχετικής με τις διεθνείς σχέσεις, και την πολιτική ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ.

Η ενημέρωση για τις διαδικασίες συλλογής κι εκμετάλλευση στρατηγικών πληροφοριών.

Η κατανόηση των διαδικασιων αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων, η στάθμιση κινδύνων και η ανάθεση/ κατανομή ρόλων και αποστολών.

Η επικαιροποίηση των γνώσεων σχετικά με την γεωπολιτική σημασία και την δυναμική της περιοχής τηςΜεσογείου.

H ενημέρωση για τις μορφές των νέων απειλών και την αντιμετώπιση τους.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικών με την επικοινωνία στον τομέα της Άμυνας.

Η πληροφόρηση και η πρώτη επαφή με τα Πολεμικά Παίγνια και τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Διακεκριμένοι Ομιλητές

Η τελευταία ημέρα του σεμιναρίου είναι αφιερωμένη σε διακεκριμένους ομιλητές οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την Άμυνα, την Πολιτική Άμυνας & Ασφάλειας, τη Διοίκηση Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών και τις σύγχρονες προκλήσεις που προκύπτουν από τη ρευστότητα των διεθνών εξελίξεων. Ήδη έχουν αποδεχτεί την πρόσκλησή μας και θα είναι κοντά μας, ο Στρατηγός (ε.α.) Ηλίας Λεοντάρης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΦ (ΚΥΠΡΟΣ), ο Ναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Λάζαρος Καμπουρίδης ο οποίος θα μιλήσει για την εξέλιξη των τουρκικών αξιώσεων από τους κεμαλιστές στους νεοοθωμανιστές.


Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής αφορά στην πλήρη παρακολούθηση του σεμιναρίου και δεν μπορεί να γίνει επιμέρους πληρωμή για συγκεκριμένο στοιχείο.

ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ

330
Επαγγελματίες Αμυντικού Τομέα
Ανώτεροι Υπάλληλοι ΔΣ
Στρατηγικοί Αναλυτές

ONLINE ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

245
Σύγχρονη Παρακολούθηση
Πλήρες Πρόγραμμα
Δυνατότητα Διαλόγου

ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

230
Εν Ενεργεία Στρατιωτικοί
Απόστρατοι Στρατιωτικοί
Φοιτητές

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

210
Εταιρική Συμμετοχή
Ομάδες Πέντε Ατόμων +
Σύλλογοι-Σύνδεσμοι-Λέσχες